Luxury Vacation Home – Kauai, Hawaii

Kauai, HI / 2010

Located on a new golf course, this lineal home features a central pool enclosed by shaded lanais. A guest house above a 2-car garage anchors the entry to the residence and is designed to face away from the house, enhancing the privacy of the courtyard below.

Two bedroom suites open along the courtyard to the pool with the main master suite located on the top level. The lower level living area faces inwards to the courtyard as well as outwards to the golf course behind.

Designed to capture the trade winds and mountain views, the home is both open and safe. The guest house aids as a security buffer to the street and the courtyard creates a private space internally.

Utilizing natural materials and reclaimed cabinetry,the environmental imagery of good overhangs & board and batten siding plus carefully located window and doors systems, solar panels, etc., this home is a good example of green design.